Linkbuilding Specialist

Published May 17, 22
7 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Linkbuilding ExpertEen voorbeeld hiervan is blognetwerken, als onderdeel van linkbuilding. Met blognetwerken bouw je verschillende blogs op met als doel hierin te verwijzen naar de website waarmee je wilt scoren in de zoekresultaten.. dat zal resulteren in een penalty Dit wil Google absoluut niet. Ontdekt Google dat je vals speelt? Dan ontvang je een penalty. betekenis linkbuilding.

Maak goede content en zorg dat andere websites naar jou willen linken. Google kijkt hoe jouw website aan de links komt of de links relevant zijn en in welk tijdsbestek deze zijn ontvangen. Dit artikel is geschreven door Jarik is SEO consultant bij en eigenaar van Smart, Ranking. wat kost linkbuilding. Met ruim 10 jaar SEO-ervaring helpt hij samen met het team SEO specialisten van Smart, Ranking bedrijven van klein tot groot beter vindbaar te worden.

Wat is linkbuilding? Kort gezegd omvat linkbuilding alle activiteiten die kunt doen om meer links te verkrijgen op andere websites of blogs die naar jouw website verwijzen. Je kunt deze linkjes zien als stemmen op jouw website. Een stem zegt als ware: ''deze content is relevant en erg waardevol''. Hoe meer stemmen je krijgt, des te belangrijker zoekmachines je gaan vinden.

Eén link van een artikel op een website met veel autoriteit doet meer voor je rankings dan 20 gratis startpaginalinkjes. Het draait dus allemaal om het vergaren van relevante, kwalitatieve links. Niet om de kwantiteit! Linkbuilding als SEO strategie, Het doel van linkbuilden is om een te krijgen. belang van linkbuilding. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Het aantal (verwijzingen van externe websites naar die van jou) wordt gezien als één van de belangrijkste. Let op, goede content op je website is nog steeds leidend voor je rankings! Hoe meer kwalitatieve backlinks je hebt, hoe hoger de van jouw website wordt. Een hoge domein autoriteit (een score van 1 tot 100) zorgt uiteindelijk voor een betere positie in zoekmachines.

Al met al is investeren in linkbuilding zeker de moeite waard voor wie een toppositie in Google wil bereiken. Wat zijn backlinks. Wil je echt alle ins en outs weten over backlinks, dan raden wij je aan om dit uitgebreide artikel (Engelstalig) over backlinks van Backlinko te lezen. Benieuwd naar de huidige domein autoriteit (DA) van jouw website én je concurrenten? Met de Moz, Bar heb je hier direct inzage in.

Linkbuilding Tool Gebruiken

De do’s en dont’s van linkbuilden, Kwalitatieve links scoren op andere websites is geen gemakkelijke opgave. Het kost tijd om uit te zoeken welke websites linkbuilding-material zijn. En daarbij moeten andere websites wel een reden hebben om naar jou te verwijzen (linkbuilding uitbesteden). Voldoende waardevolle én unieke content is dus een must.

Om je toch een idee te geven van hoe je goede backlinks kunt vergaren, bespreekt Tijdvooreensite de belangrijkste do’s en dont’s van linkbuilding. Dont’s, Niet alle linkbuilding activiteiten worden door Google gewaardeerd of zijn even effectief (Linkbuilding tips voor beter resultaat). Enkele trucjes worden bestraft met een zogeheten penalty, wat kan leiden tot een slechtere positie.

Gekochte links zijn tevens ook niet bepaald kwalitatief. Linkjes kopen klinkt misschien verleidelijk, maar is een echte no-go. Het levert uiteindelijk weinig resultaat op. Wanneer je een link van een andere website op die van jou plaatst en andersom, is er sprake van linkruil. Er zijn meerdere vormen van linkruil, maar dat laten we hier nu even buiten beschouwing.

Met zogeheten link bait als infographics, onderzoeken of tips & tricks kun je aansturen op het verkrijgen van backlinks. Wij van Tijdvooreensite zijn ervan overtuigd dat het maken van goede content de eerste stap is naar een sterk linkprofiel. Met relevante blogpost, cases of stappenplannen creëer je een meerwaarde voor je doelgroep.

Daarbij is dergelijke content ook nog eens aantrekkelijk om te delen op social media. Ook links vanuit social media kanalen tellen mee als backlinks. Toch is het creëren van kick-ass content als enige linkbuilding activiteit in de meeste gevallen niet voldoende voor een toppositie in Google. Zelf geen tijd voor het schrijven van relevante artikelen? Schakel de hulp van onze SEO-copywriter in! Met gastbloggen sla je meerdere vliegen in één klap.

Een link op een soortgelijke site met veel autoriteit kan jouw positie in Google doen stijgen. Zelf aan de gang met gastbloggen? Door in Google te zoeken op jouw belangrijkste product/dienst in combinatie met het woord ''blog'' of ''gastblog'' kun je achterhalen welke blogs voor jou interessant zijn om een artikel te plaatsen. kwaliteits linkbuilding amsterdam.

Hoe Je Met Linkbuilden Hoger In Google Komt

Dit is weer goed voor je lokale SEO. Jouw huidige backlinks checken, Wanneer je wilt weten of jouw linkbuilding activiteiten zijn vruchten hebben afgeworpen, kun je gebruikmaken van een backlink checker. Op het internet zijn diverse backlink checkers te vinden, zowel gratis als betaald. Tijdvooreensite heeft de meest populaire voor je op een rij gezet:Neil Patel, Met de gratis versie van de online tool Neil Patel (een van onze favorieten) kun je inzien hoeveel backlinks je hebt verzameld, wie naar jou verwijst en welke ankertekst zij hiervoor hebben gebruikt.

Maar wist je dat het aanbrengen van interne links naar andere pagina’s op je website ook belangrijk is? Het is niet alleen handig voor de bezoeker, maar ook voor zoekmachines (linkbuilding tool gebruiken). Een goede, interne linkstructuur helpt zoekmachines jouw website beter te begrijpen. Dit komt jouw online vindbaarheid ten goede. Ook kan door intern te linken de waarde van belangrijke pagina’s worden overgebracht naar dieperliggende pagina’s zodat jouw website als geheel meer waard wordt.Help mij aan een hogere online autoriteit, Wil je linkbuilding uitbesteden? Tijdvooreensite verwijst je graag door naar een online marketing expert die door middel van een kwalitatieve linkbuildingstrategie jouw domein autoriteit verhoogt. Het resultaat: een hogere positie in Google en meer organische bezoekers..

Google gebruikt meer dan 200 factoren bij het rangschikken van pagina’s - Pas wanneer belangrijke pionnen je aanprijzen, ben je zelf ook belangrijk. Via ons zelf opgebouwd link buildingnetwerk bestaand uit meerdere partners in diverse sectoren zorgen we ervoor dat jouw relevantie voor Google snel toeneemt.. De belangrijkste factor is ook in 2022 nog steeds de vanaf andere websites . Google ziet een link van een website naar een andere website namelijk als een blijk van waardering en vertrouwen. Als meerdere websites naar een pagina linken dan is het waarschijnlijker dat deze goed vindbaar is in zoekmachines.

Erg belangrijk - maatwerk linkbuilding. Maar er komt veel kijken bij het verkrijgen van links. In deze gids leggen we de belangrijkste principes uit, waaronder: Waarom links belangrijk zijn voor zoekmachines als Google Waarom sommige links beter zijn dan andere Wat meer links naar een website doet met de posities in Google Op wat voor manieren je aan links kunt komen Welke risico’s er zijn Na het lezen van deze gids ben je goed voorbereid om op een verantwoorde manier meer links naar je website te (laten) plaatsen.

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het actief verkrijgen van waardevolle links op websites van derden die naar een pagina op jouw website verwijzen. Als de link op een website staat die over hetzelfde onderwerp als die van jou gaat, noemen we dat relevant. Als de website zelf ook veel links vanaf kwaliteitswebsites krijgt, noemen we dat autoriteit.

Voorbeeld Van Goede LinkbuildingAls de optimalisatie voor zoekmachines op de eigen website plaatsvindt noemen we dit on-page SEO. Als de optimalisatie plaatsvindt op andere websites dan noemen we dit off-page SEO. Het verkrijgen van links op andere websites die verwijzen naar je eigen website is veruit de belangrijkste vorm van off-page SEO. Voor dit proces gebruiken we vaak de Engelstalige term linkbuilding.Daardoor groeiden ook het aantal websites die dit steeds verder uitbreidende web van pagina’s doorzoekbaar maakten: zoekmachines. De eerste zoekmachines keken vooral naar de woorden die op een webpagina stonden. Hoe vaker het zoekwoord voorkwam, hoe relevanter. Daardoor kwam de pagina hoger in de zoekresultaten voor dat zoekwoord. Dit gaf alleen niet altijd de beste resultaten en was al snel gevoelig voor overmatig gebruik van populaire zoektermen.

Een link naar een andere pagina wordt namelijk gezien als een voor die betreffende website. Links worden over het algemeen geplaatst door mensen die hun lezers waardevolle informatie willen bieden (linkbuilding gratis). Als andere prominente websites over een onderwerp naar een pagina linken, dan is dat een goed tekenen dat de informatie van hoge kwaliteit is.

Hierdoor werd de kwaliteit van de zoekresultaten sterk verbeterd en dit is vandaag de dag nog steeds het geval. Dit is wat Google er zelf over zegt in hun tien waarheden volgens Google: De zoekfunctie van Google werkt zo goed omdat deze bij het bepalen van de relevante sites die moeten worden weergegeven, uitgaat van de miljoenen mensen die links op websites plaatsen (linkbuilding software).

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.

Navigation

Home

Latest Posts

Export Auto Sales

Published Mar 21, 23
6 min read

Mobilhome Huren Rijbewijs B

Published Mar 11, 23
4 min read

Elektrische Auto Verkopen

Published Feb 06, 23
6 min read