Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking - Linkbuilder

Published May 09, 22
7 min read

Linkbuilder gezocht?

Om uw bedrijf zichtbaar te maken in zoekmachines en bezoekers naar uw website te trekken, heeft u "backlinks" nodig, of gewoon "links". Een backlink wordt gecreëerd wanneer een website linkt naar een andere site.  Het doel is om sites van hoge kwaliteit aan te moedigen terug te linken naar uw pagina om uw geloofwaardigheid op te bouwen bij zoekmachines en bovenaan de Search Engine Results Pages (SERPs) te komen.

WAT DOET EEN LINK BUILDER?

Een linkbuilder  zorgt voor relevante backlinks op relevante websites. Vroeger, toen SEO nog in de kinderschoenen stond, viel de verantwoordelijkheid van on- en off-page optimalisatie, zoals linkbuilding, onder de jurisdictie van een "algemene" SEO specialist. Echter, naarmate de tijd verstreek, en SEO complexer en veeleisender werd, vertakte bepaalde verantwoordelijkheden zich naar meer specifieke beroepen. Aldus, de geboorte van de Link Builders. Een link builder richt zich op het promoten van de content en andere pagina's van hun klant bij andere relevante websites, totdat zij op hun content weer naar jou linken. Er zijn tal van manieren om dit te doen - blog outreach, actief worden op forums, sociale media betrokkenheid, om er een paar te noemen.

EEN LINK BUILDER TAAKOMSCHRIJVING OMVAT:

  • Het onderzoeken van potentiële websites en mensen voor outreach
  • Het uitvoeren van een content audit om linkbare potentiëlen te identificeren
  • Het uitvoeren van keyword onderzoek en het identificeren van de beste keywords voor SEO-geoptimaliseerde content projecten
  • Het monitoren en promoten van blog posts en andere content die gebruikt kan worden voor backlink doeleinden
  • Samenwerken met copywriters en webdevelopers in continue monitoring en verbetering van content en website architectuur voor een betere SERP ranking
  • Consistent monitoren en verzekeren van het gezonde backlink profiel van de website van de klant
  • Gebruik van online tools om bedrijfsvermeldingen in te dienen
  • Het uitvoeren van concurrentie onderzoek te analyseren en te controleren hun backlink en reclame link strategieën
  • Bijhouden van outreach inspanningen via sociale media, forums, e-mail, en andere communicatiekanalen gebruikt
 

Linkbuilding - Aantoonbaar Online Resultaat - Linkbuilder

Organisch via een zoekopdracht, social media of mond-tot-mond Dit soort links is lastiger om op aan te sturen en komt vaak neer op goede branding (Linkbuilding: Zó Doe Je Dat Succesvol! - Linkbuilder). Consistent extreem goede content publiceren of iets anders exceptioneel doen helpt om op te vallen en hierdoor op een organische manier onder de aandacht te komen.

Onder het kopje linkbuilding strategie staan al een aantal voorbeelden genoemd. De manier waarop je regelmatig links kunt verkrijgen noemen we een . In de SEO wereld worden linkbuilding tactieken ingedeeld op basis hoe Google tegenover deze tactieken staat. De namen voor deze indeling zijn white hat en black hat.

White hat Google wil dat de links op een zo natuurlijk mogelijke manier worden verkregen, zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat - Linkbuilding Uitbesteden - Hoogste Autoriteit - The Seo Family - Linkbuilder. De linkbuilding tactieken die volledig in lijn zijn met de Google Guidelines worden white hat genoemd. Voorbeelden van white hat linkbuilding tactieken zijn: Relevante directories en bedrijvenregisters Links op sites van vrienden en leveranciers Showcase websites met voorbeelden van goede sites Gastblogs op relevante autoritaire websites Grey hat Grey hat is een iets minder bekende term.Omdat deze links op een natuurlijke manier voorkomen, maar niet altijd een no-follow tag meekrijgen, is het lastig voor het algoritme om hier onderscheid in te maken. Linkbuilding En De Invloed Op Seo - Linkbuilder. Voorbeelden van grey hat linkbuilding tactieken zijn: Link ruil Persberichten tegen betaling Artikel plaatsing op websites die nauwelijks gelezen worden Sponsoring Black hat Black hat is de term die gebruikt wordt voor methoden die Google als ongewenst ziet.

Dit raden wij overigens ook af om te doen. Google raadt het betalen voor een link die linkwaarde doorgeeft af. Dit om te voorkomen dat lage kwaliteit pagina’s toch hoog komen, omdat links een zwaar onderdeel van het algoritme van Google uitmaken. Bij grootschalig gebruik van black hat linkbuilding kan het voorkomen dat Google de links niet meer meetelt voor de posities (Seo Uitbesteden? Kies Voor Kwalitatieve Seo! - Linkbuilder).

De eigenschappen van een goede link Een link is een link zou je zeggen. Om het nog iets lastiger te maken zijn er nog vele verschillende eigenschappen die bepalen hoe goed een link is voor het behalen van hogere posities. Een aantal van de belangrijkere eigenschappen die bepalen hoe sterk de link bijdraagt aan hogere posities, zijn de volgende: Follow of nofollow Index of noindex Intern of extern Domein Autoriteit Pagina Autoriteit Relevantie Anchor tekst Locatie op de pagina Hoeveelheid links op de pagina Risico’s Een link naar je website is in veruit de meeste gevallen gunstig.

Linkbuilding Is Nog Steeds De Belangrijkste Seo Factor - Linkbuilder

In de praktijk komt dit echter niet vaak voor, maar voorzichtigheid is geboden. Een professionele linkbuilder weet deze risico’s uiteraard maar al te goed te vermijden. Uitvoering Na het denkwerk is het tijd voor de uitvoering van linkbuilding. Een ervaren linkbuilder kan vertellen dat het verkrijgen van links lastig werk is. Linkbuilding - 6 Seo-specialisten Over Hun Strategie - Linkbuilder.

En dat is logisch, want daardoor zijn links ook nog steeds waardevol. Er moet linkwaardige content zijn, er moet gezocht worden naar websites die geïnteresseerd zijn, deze moeten benaderd worden en er moet soms ook onderhandeld worden. Een professionele linkbuilder weet niet alleen hoe dit aangepakt moet worden, hij of zij heeft dit ook al veel vaker gedaan.

Toch is linkbuilding geen ABC-tje. Omdat iedere website anders is en een andere aanpak vraagt, stellen wij vooraf veel vragen. Vragen over het onderscheidend vermogen van het bedrijf, maar ook eenvoudigere vragen zoals een juiste omschrijving van het bedrijf wat gepubliceerd kan worden. Deze aanpak zorgt er voor dat we meer kennis hebben van het bedrijf waarvoor wij linkbuilding uitvoeren.Resultaten bijhouden Zoals iedere vorm van marketing is het goed om je progressie bij te houden. Hierom is gebruik van een statistieken programma als Google Analytics aan te raden. Door dit goed in te richten kun je zien welke pagina’s meer bezoekers krijgen via de organische (gratis) zoekresultaten - Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking - Linkbuilder. Ook kun je zien of bezoekers die via deze pagina’s binnenkomen bestellingen of aanvragen doen.

Dit soort software wordt ook wel een Ranktracker genoemd. Hiermee worden periodiek vooraf opgegeven zoektermen anoniem opgezocht en worden de resultaten bijgehouden. Tot slot Omdat de positie in Google afhangt van heel veel factoren is het niet mogelijk om posities te bestellen. Een SEO specialist heeft geen geheim lijntje naar Google.Je kunt wel de kennis en ervaring inhuren van een linkbuilder. Hierdoor maak je gebruik van zijn of haar werkproces en krijg je links die op een gezonde manier bijdragen aan het linkprofiel van jouw website. Een linkbuilder is bezig met de promotie van een website. Hoe meer waarde een bezoeker op de website kan vinden, hoe effectiever de promotie ervan is.

Hoe Je Met Linkbuilden Flink Hoger In Google Komt! - Linkbuilder

Daarbij is linkbuilding ook een continue proces, niet een eenmalig project. Concurrenten zitten namelijk ook niet stil. Het effect van linkbuilding is ook in 2022 goed te merken op korte, maar zeker op langere termijn - Wat Is Linkbuilding? - Online Groeien Met - Linkbuilder. Hoe meer goede links je naar je website hebt, hoe makkelijker je content hoog in de zoekresultaten komt.

Hoger in de zoekresultaten van Google komen. Dat wil natuurlijk iedereen. Een gerichte Search Engine Optimization of kort gezegd SEO aanpak is daarbij een voorwaarde. De volgorde waarin Google Search zoekresultaten presenteert, is afhankelijk van allerlei variabelen die samen het algoritme vormen. Een van die parameters is, hoeveel links er van en naar jouw website of specifieke webpagina gaan.

Het kenmerk van ‘het web’ is dat informatie op allerlei manieren verbonden is. Het Google algoritme waardeert het, als je jouw web-content verbindt met gerelateerde content – die ook nog eens actueel is en autoriteit heeft - Linkbuilding In 2022: Werkt Het Nog? - Linkbuilder. Die waardering drukt Google uit in een hogere positie tussen de zoekresultaten. Dat klinkt toch geweldig? Maar vergis je niet: Linkbuilding is zeker de moeite waard, maar het gaat niet simpel en snel.

Hoe je het wel goed doet? Dat lees je hieronder. Maar eerst nog iets over het waarom van linkbuilding. Daarna gaan we door over hoe je het aanpakt. Om meer inzicht te verkrijgen in hoe een link is opgebouwd, kun je ons artikel ‘Hoe een SEO vriendelijke URL schrijven‘ lezen.

Behalve de inhoud van de pagina, kijken zoekmachines ook naar het aantal interne en externe links die wijzen naar deze pagina. Bij externe links gaat het niet enkel over de het aantal links maar ook over de kwaliteit van deze links. Links van hoge kwaliteit zijn links die van websites komen die kwalitatief zijn.Links worden door zoekmachines gezien als een vertrouwensstem, omdat het een goede manier is om de kwaliteit van een pagina te evalueren. Waarom linken naar een pagina wanneer je deze helemaal niet goed vindt? Het is daarom dat Larry Page (één van de oprichters van Google) heeft uitgevonden. Page, Rank is een manier waarop Google-websites rangschikt in de zoekresultaten.

Linkbuilding - Aantoonbaar Online Resultaat - Linkbuilder

Vele marketeers en SEO’ers hadden snel door hoe de vork in de steel zat en zo ontstonden er allerlei technieken om meer links te verkrijgen. Hierdoor werden zoekresultaten gemanipuleerd om hoger te scoren voor bepaalde zoekwoorden. Google merkte dit op en probeert deze manipulaties tegen te gaan. De zoekgigant verwijdert zelfs websites, die deze praktijken gebruiken, volledig uit de zoekresultaten .

Je kunt er echter van uitgaan dat kwalitatieve links blijven bijdragen tot het beter scoren van je website binnen de Google zoekresultaten. Maar houd dus zeker in het oog dat je kwalitatieve links gebruikt. Linkbuilding Uitbesteden? Een Top Linkprofiel Voor 2022 - Linkbuilder. Je kunt aan een link een tag toevoegen. Dit zorgt ervoor dat er geen Page, Rank meer wordt doorgeven aan de gelinkte pagina.

Sommigen opperen dat, ook al heeft een link een nofollow, Google de link toch meeneemt in zijn ranking-algoritme. Men volgt deze gedachtegang omdat Google links van lage kwaliteit afstraft en omdat er steeds meer links nofollow zijn - Linkbuilding Uitbesteden - 10+ Jaar Ervaring - Linkbuilder. Dus ook al is een link nofollow, dan bekijkt Google deze pagina waarschijnlijk toch.

Maar linkbuilding kan ook bijdragen tot de verdere groei van je website - Linkbuilding Verbetert Je Google Search Ranking - Linkbuilder. Een goed geplaatste backlink, op een relevante website met veel bezoekers, brengt meer relevante bezoekers naar jouw website. Je kunt altijd nakijken in je account hoeveel referral bezoekers je ontvangt van deze websites en wat hun time on site en bounce rate is.

Wat is Link Building?

Linkbuilding is de praktijk van het bouwen van one-way hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van de zichtbaarheid in zoekmachines. Veel voorkomende link building strategieën zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations. Waarom zijn links zo belangrijk? Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet. In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina. Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Neem contact op

Meer info over linkbuilding ontvangen bel ons +32 495/21 45 83. Bekijk hier onze Tier linkbuilding paketten.

Hoe vind je links van hoge kwaliteit?

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategieën duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt. Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren. Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen: Autoriteit van de pagina is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings. In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor. Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site. Effect van pagina's met een hoge autoriteit: (Opmerking: Hoewel Google PageRank informatie niet openbaar maakt, gebruiken ze het nog steeds als de basis van hun algoritme). U kunt gemakkelijk een proxy-indicator van PageRank ("PageRating") controleren met Semrush. Plaats gewoon een URL in Semrush en controleer de "Page Authority Score":

SEO technieken  - Pagina autoriteit score De kwaliteit van een link wordt ook bepaald door de autoriteit van een domein over de hele site.

In het algemeen zal een link van een site als NYTimes.com een VEEL grotere impact hebben dan een link van een blogger zonder naam. Hoewel deze links moeilijk te krijgen zijn, zijn ze zeker de moeite waard. Nogmaals, Semrush komt hier van pas. Voer een site root URL in de tool en controleer de "Autoriteit Score". Semrush - Domein autoriteit score Relevantie van de site Als het op links aankomt, is de autoriteit van een site belangrijk. Maar de relevantie van die site is ook belangrijk. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een website hebt over het Paleo Dieet. En je krijgt een link van een gezaghebbende site... over eenwielers. Zal die link nog steeds tellen? Volgens een interview van een ex-Googler, niet echt. Volgens die Google ingenieur: "...een link krijgen van een pagina met een hoge PageRank was vroeger altijd waardevol, tegenwoordig gaat het meer om de relevantie van het thema van de site ten opzichte van de jouwe, relevantie is de nieuwe PageRank." In het algemeen wil je links krijgen van sites met autoriteit...specifiek, sites met autoriteit die nauw gerelateerd zijn aan jouw site.

Navigation

Home

Latest Posts

Export Auto Sales

Published Mar 21, 23
6 min read

Mobilhome Huren Rijbewijs B

Published Mar 11, 23
4 min read

Elektrische Auto Verkopen

Published Feb 06, 23
6 min read